top of page

Početak

Naša priča s ragdollima nije imala najljepši početak. 2008. godine kupili smo svoju prvu ragdollicu iz registrirane uzgajivačnice. Naivno, vjerujući uzgajivaču nismo tražili (niti smo znali da trebamo tražiti) na uvid genetske testove. Kada je naša Glory došla doma, bila je potpuno nesocijalizirana i bježala je od ljudi. Nakon mukotrpnog i veoma dugog perioda socijalizacije, Glory se razboljela. Imala je PkD tj policistične bubrege. Uz sav naš trud i volju kao i odličan tim veterinara, nismo je mogli spasiti. Uspavana je sa samo godinu i pol dana starosti, a tek je počela uživati u životu.

Nakon ovakvog iskustva dugo nismo htjeli ragdolla u kući, jednostavno je bilo prebolno. Ipak, par godina kasnije odlučili smo da je vrijeme da ljudima pružimo ono što mi nismo dobili- zdrave, socijalizirane i izgledom te karakterom prave ragodolle. I naša priča je počela..

Naša uzgajivačnica

Cattydolls uzgajivačnica registrirana je pri WCF-u (World Cat Federation), a u savezu Felis Croatia.

Cattydolls je najtrofejnija uzgajivačnica ragdoll mačaka u Hrvatskoj.

Naš cilj je uzgajati mačiće koji ne samo da su lijepi, već su i zdravi i socijalizirani. Sve naše mačke testirane su na FIV i FeLV. Također za svaku našu uzgojnu mačku radimo i HCM i PkD PCR genetske testove i uzgajamo samo n/n mačke što znači da mačke nemaju navedene bolesti i da nisu genetski prenosioci istih.

Naše mačke žive s nama kao naši članovi obitelji. Naše mačke kreću se slobodno u cijelom našem živeživnom prostoru u kući od skoro 800m2. Kako se ipak svaka mačka ne slaže s onom drugom, imaju i svoje sobe veličina 18m2-25m2 potpuno opremljene za njihove potrebe. Naravno, nisu po cijele dane u sobama, imamo dnevni raspored kada je koja grupa puštena po kući; svi dođu na red. 

U kući s nama živi i pas, naša Princeza, spašena mješanka u tipu Tornjaka uz koju se mačići od samog početka uče na suživot s psom.

Smatramo da su izložbe veoma važne za kontrolu kvalitete naših mačaka te ih veoma četo posjećujemo.

Svoju obvezu kao uzgajivači prema našim ragdollima shvaćamo veoma ozbiljno. Sve najbolje za njih naš je glavni moto. Svoje mačke hranimo isključivo s najboljim hranama na svijetu, imaju najbolje igračke, pijesak, opremu. Također imaju i vrhunski tim veterinara u Zagrebu- s osiguranom skrbi od 0-24 365 dana u godini. Hvala najboljim vetovima!

bottom of page